שריר הזרוע טרי


שריר הזרוע (נתח מספר 8): רך, עסיסי ומלא טעם

שריר הזרוע, המכונה גם "מוזה", "שריר קדמי", "רגל קדמית" ו"פולן", הוא נתח אהוב ומוכר הממוקם ברגל הבקר, סמוך לכתף. הוא ידוע במספר תכונות ייחודיות:

  • מרקם עשיר: שריר הזרוע הוא נתח רך, שומני, סיבי ועסיסי.
  • רקמות חיבור: הנתח עשיר ברקמות חיבור הנמסות במהלך הבישול ומעשירות את טעם התבשיל.
  • בישול ארוך: שריר הזרוע מתאים לבישול ארוך, כמו מרק, נזיד וחמין .
  • פריכות: לא מומלץ לפרוס את הנתח לחתיכות קטנות מכיוון שיש לו נטייה להתפרק.

יתרונות:

  • טעם עשיר: שילוב הבשר, השומן ורקמות החיבור יוצר טעם עשיר ומורכב.
  • מרקם רך: לאחר בישול ארוך, הנתח הופך רך ועסיסי.
  • מחיר נוח: שריר הזרוע הוא נתח יחסית זול.