מרק בשר זרוע ושעועית

נתח קצבים
מאת
מתקדמים
רמת קושי:
כ-3 שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

• מחממים מעט שמן בסיר גדול למרק ומניחים בתוכו את קוביות בשר השריר, מטגנים ומערבבים עד שהבשר נסגר מכל הצדדים ומוציאים את הבשר.

• באותו הסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה , ומוסיפים את השום לטיגון קצרצר.

• מוסיפים את הבשר ומערבבים.

• מוסיפים את השעועית, העגבניות החתוכות, הרסק, וכל התבלינים ומערבבים.

• מוסיפים מים כ- 80% מגודל נפח הסיר, מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח באם צריך.

• מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור במשך 3 שעות עד שהבשר והשעועית הופכים רכים ונימוחים.

• את הקורנפולר יש לשים בכוס מים קרים , מערבבים היטב וכחצי שעה לפני הסיום שופכים לסיר ומערבבים עד לקבלת סמיכות.

• מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ומתעלפים מהטעם.

בתאבון!

מצרכים:

• 2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות

• 1 כף קורנפלור

• 1 בצל גדול קצוץ

• 3 שיני שום כתושות

• 4-5 כוסות שעועית לבנה אחרי השרייה

• 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

• 3 כפות רסק עגבניות

• 1 כף פפריקה מתוקה

• 1 כפית כמון

• כפית כורכום

• מלח

• פלפל שחור טחון

• פטרוזיליה קצוצה להגשה