מרק בשר זרוע ושעועית

מרק בשר זרוע ושעועית

מתכון מרק שעועית עם נתחי בשר זרוע מומלץ לחורף חם.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
מתקדמים
זמן בישול:
כ-3 שעות

מצרכים:

  • 2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4-5 כוסות שעועית לבנה אחרי השרייה
  • 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

  • מחממים מעט שמן בסיר גדול למרק ומניחים בתוכו את קוביות בשר השריר, מטגנים ומערבבים עד שהבשר נסגר מכל הצדדים ומוציאים את הבשר.
  • באותו הסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה , ומוסיפים את השום לטיגון קצרצר.
  • מוסיפים את הבשר ומערבבים.
  • מוסיפים את השעועית, העגבניות החתוכות, הרסק, וכל התבלינים ומערבבים.
  • מוסיפים מים כ- 80% מגודל נפח הסיר, מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח באם צריך.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור במשך 3 שעות עד שהבשר והשעועית הופכים רכים ונימוחים.
  • את הקורנפולר יש לשים בכוס מים קרים , מערבבים היטב וכחצי שעה לפני הסיום שופכים לסיר ומערבבים עד לקבלת סמיכות.
  • מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ומתעלפים מהטעם.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים