חמין בשרים מושלם

נתח קצבים
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כ-20 שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

•לוקחים סיר יצוק גדול , שמים שמים אותו על אש גבוהה עם השמן ומתחילים עם "סגירת" (השחמת) מיקס הבשרים למשך 5 דקות.

•לאחר מכן מוסיפים את המים, הבטטה , תפוחי האדמה, השום, בהצל, השעועית והחומוס למשך 20 דקות.

•לאחר הגעה לרתיחה מוסיפים את הסילאן והתבלינים להמשך בישול של עוד 10 דקות.

•בינתיים מכינים את החיטה : שוטפים אותה ולאחר מכן מעבירים לשקית קוקי.

•בתום 10 דקות הבישול (לאחר צירוף התבלינים) שופכים 2.5 כוסות מהנוזל של החמין אל שקית הקוקי עם החיטה סוגרים את השקית בעזרת אטב הסגירה

ומצרפים לחמין לעוד 10 דקות נוספות.

•מעלים את החמין על הפלטה להמשך בישול איטי במשך הלילה.


טיפ הקצבים: כמות המים עלולה להשתנות בין סיר לסיר , ולכן, ההמלצה הכללית היא להוסיף מים לפי הצורך על גובה כיסוי המצרכים .

בתאבון!

מצרכים:

•קיט החמין: אונטריב, אסאדו, אוסובוקו ומח עצם

•חצי כוס שמן

•ליטר וחצי מים

•4 תפוחי אדמה קלופים שלמים  

•בטטה קלופה שלמה

•חצי כוס שעועית שחורה

•חצי כוס גרגירי חומוס

•3 בצלים בינוניים שלמים

•8 שני שום שלמות

•כוס חיטה

•כף וחצי סילאן

•כף מלח  

•כף שטוחה פלפל שחור טחון

•כף כמון  

•חצי כף כורכום  

•2 כפות פפריקה אדומה