לוקחים קערה עמוקה, שופכים לתוכה את המצרכים הבאים: מים, יין, מלח, פלפל, סילאן ופפריקה ומערבבים היטב במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
הכנת התבנית לתנור
מחממים תנור ל – 220 מעלות.
לוקחים תבנית עמוקה, מרפדים בנייר אפייה ומסדרים לפי הסדר הבא: בתחתית התבנית מניחים את האוסובוקו, עליו את רצועות הבצל הצרובות, את הגזרים ובניהם את שיני השום ואת התאנים.
שופכים לתבנית את קערת רוטב היין שהכנו, מרטיבים היטב עם כף את כל המצרכים, מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע.
לאחר שעה ורבע, מורידים את המעלות ל – 180, מרטיבים את המצרכים שוב מרוטב התבנית, מכסים ומכניסים לתנור לעוד שעה ורבע.
חשוב לאורך כל מהלך הצלייה (לפחות בין 3-4 פעמים) להרטיב את המצרכים ברוטב.