אוסובוקו ברוטב יין לתנור

נתח קצבים
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כ-3 שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

הכנות מקדימות

•צורבים במחבת את רצועות הבצל עד להזהבתם.

•לוקחים קערה עמוקה, שופכים לתוכה את המצרכים הבאים: מים, יין, מלח, פלפל, סילאן ופפריקה ומערבבים היטב במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת התבנית לתנור

•מחממים תנור ל – 220 מעלות.

•לוקחים תבנית עמוקה, מרפדים בנייר אפייה ומסדרים לפי הסדר הבא: בתחתית התבנית מניחים את האוסובוקו, עליו את רצועות הבצל הצרובות, את הגזרים ובניהם את שיני השום ואת התאנים.

•שופכים לתבנית את קערת רוטב היין שהכנו, מרטיבים היטב עם כף את כל המצרכים, מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע.

•לאחר שעה ורבע, מורידים את המעלות ל – 180, מרטיבים את המצרכים שוב מרוטב התבנית, מכסים ומכניסים לתנור לעוד שעה ורבע.

•חשוב לאורך כל מהלך הצלייה (לפחות בין 3-4 פעמים) להרטיב את המצרכים ברוטב.

המלצת הגשה

•לאחר הצלייה, ניתן לפזר מלמעלה פטרוזיליה קצוצה.

•מומלץ להגיש לצד אורז לבן/פירה תפו"א.

בתאבון!

מצרכים:

•5-6 נתחים של אוסובוקו טרי

•2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

•9 שיני שום לא קלופות

•7 גזרים קלופים חתוכים לשליש

•10 תאנים טריות חתוכות לחצי

•כפית מלח גס

•כפית פלפל שחור גרוס

•כפית פפריקה מתוקה

•כוס מים

•כף סילאן

•חצי בקבוק יין אדום חצי יבש