רוסטביף שייטל לתנור

נתח קצבים
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כשעה
זמן בישול:

אופן ההכנה:

הכנות מקדימות

• שמים בקערה גדולה את שמן הזית (להשאיר 4 כפות בצד לנתח), כפית וחצי מלח גס, פלפל גרוס ומוסיפים לקערה את הבטטה, הגזרים, הדלורית ושיני השום ומערבבים בעדינות עד שכל הירקות יספגו משמן הזית והתיבול.

• לוקחים את הנתח שייטל בשלמותו, משמנים אותו היטב עם שמן הזית, מתבלים מעט במלח גס בלבד (חשוב לא להמליחו יותר מדי, כיוון שהנתח עובר המלחה במהלך הכשרתו).

• מחממים מחבת פסים, וצורבים את הנתח בשלמותו מכל צדדיו 5-6 דק' לכל צד עד לסגירתו והזהבתו.

הכנת הנתח בתנור

• מחממים תנור ל – 200 מעלות... ובינתיים....

• לוקחים תבנית (קצת עמוקה) מרפדים בנייר אפייה ומסדרים לפי הסדר: את גבעולי הטימין כשתי וערב בתחתית התבנית. במרכזה, מניחים את נתח השייטל הצרוב בשלמותו. בהיקף הנתח, מסדרים את הירקות והשום.

• את שארית השמן עם התיבול שנשאר בקערה, שופכים במרכז הנתח ומכניסים לתנור ( עדיפות למרכז התנור) למשך 25-30 דק'.

• לאוהבי ה - Medium, ניתן להוציא מהתנור, לאוהבי המדיום Medium Well, להשאיר עוד כ - 10 דק' בתנור.

• לאחר הוצאת התבנית מהתנור, מורחים בחלקו העליון של הנתח את רכז הרימונים בכמות מכובדת, ונותנים לנתח לנוח כ - 10-15 דק'.

הגשה

• פורסים את נתח השייטל לצלחת, לצד ירקות כתומים צרובים בתנור.

בתאבון!

מצרכים:

• 2 ק"ג נתח שייטל שלם טרי

• 2 בטטות חתוכות לפלחים עבים

• 1 דלורית מנוקה מגרעיניה וחתוכה לפלחים

• 2 גזרים גדולים לא קלופים חצויים לאורך וחתוכים לשליש

• 8 שיני שום לא קלופות

• 8 כפות של רכז רימונים

•  14 גבעולי טימין

• 2 כפיות מלח גס

• 2 כפיות פלפל שחור גרוס

•  חצי כוס שמן זית