מתכון קל לרוסטביף בתנור מנתח השייטל המדהים
הכנות מקדימות
• שמים בקערה גדולה את שמן הזית (להשאיר 4 כפות בצד לנתח), כפית וחצי מלח גס, פלפל גרוס ומוסיפים לקערה את הבטטה, הגזרים, הדלורית ושיני השום ומערבבים בעדינות עד שכל הירקות יספגו משמן הזית והתיבול.
• לוקחים את הנתח שייטל בשלמותו, משמנים אותו היטב עם שמן הזית, מתבלים מעט במלח גס בלבד (חשוב לא להמליחו יותר מדי, כיוון שהנתח עובר המלחה במהלך הכשרתו).
• מחממים מחבת פסים, וצורבים את הנתח בשלמותו מכל צדדיו 5-6 דק' לכל צד עד לסגירתו והזהבתו.
הכנת הנתח בתנור
• מחממים תנור ל – 200 מעלות... ובינתיים....
• לוקחים תבנית (קצת עמוקה) מרפדים בנייר אפייה ומסדרים לפי הסדר: את גבעולי הטימין כשתי וערב בתחתית התבנית. במרכזה, מניחים את נתח השייטל הצרוב בשלמותו. בהיקף הנתח, מסדרים את הירקות והשום.
• את שארית השמן עם התיבול שנשאר בקערה, שופכים במרכז הנתח ומכניסים לתנור ( עדיפות למרכז התנור) למשך 25-30 דק'.
• לאוהבי ה - Medium, ניתן להוציא מהתנור, לאוהבי המדיום Medium Well, להשאיר עוד כ - 10 דק' בתנור.
• לאחר הוצאת התבנית מהתנור, מורחים בחלקו העליון של הנתח את רכז הרימונים בכמות מכובדת, ונותנים לנתח לנוח כ - 10-15 דק'.
הגשה
• פורסים את נתח השייטל לצלחת, לצד ירקות כתומים צרובים בתנור.
בתאבון!