לוקחים סיר יצוק גדול , שמים שמים אותו על אש גבוהה עם השמן ומתחילים עם "סגירת" (השחמת) מיקס הבשרים למשך 5 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את המים, הבטטה , תפוחי האדמה, השום, בהצל, השעועית והחומוס למשך 20 דקות.
לאחר הגעה לרתיחה מוסיפים את הסילאן והתבלינים להמשך בישול של עוד 10 דקות.
בינתיים מכינים את החיטה : שוטפים אותה ולאחר מכן מעבירים לשקית קוקי.
בתום 10 דקות הבישול (לאחר צירוף התבלינים) שופכים 2.5 כוסות מהנוזל של החמין אל שקית הקוקי עם החיטה סוגרים את השקית בעזרת אטב הסגירה ומצרפים לחמין לעוד 10 דקות נוספות.
מעלים את החמין על הפלטה להמשך בישול איטי במשך הלילה.
טיפ הקצבים: כמות המים עלולה להשתנות בין סיר לסיר , ולכן, ההמלצה הכללית היא להוסיף מים לפי הצורך על גובה כיסוי המצרכים .