מתכון לאסאדו מעולה שמתפרק במגע עם המזלג
נתח 2 ק"ג אסאדו
ראש שיני שום (עם הקליפה)
כף סוכר דמררה
חצי כוס יין אדום
כפית זרעי כוסברה
חצי כפית זרעי חרדל
קורט פלפל ארבע עונות
כפית מלח ים אטלנטי
4 כפות שמן זית
מספר גבעולי טימין
4 בצלצלי שאלוט חצוים
1. נרפד תבנית בנייר אפייה, עליה נניח את האסאדו, ונכניס ללא כיסוי לתנור שחומם מראש על 220° למשך 10 דקות
2. נוציא את הנתח מהתנור וניתן לו להתקרר. ובינתיים נכין את המרינדה:
3. מחממים מחבת וצורבים את הבצל עד להזהבה (כ-5 דקות) על אש בינונית
4. נוסיף את היין ונמתין כ-2 דקות לאידוי האלכוהול
5. לאחר מכן מוסיפים את כל המצרכים למחבת להמשך בישול של 5 דקות נוספות
6. ניצוק את המרינדה שלנו על הנתח, ונכסה אותו בנייר כסף
7. להכניס לתנור על 165° למשך 4 שעות
*הצעת הגשה - לצד בורגול
בתאבון!