אסאדו בתנור

נתח קצבים
מאת
קל
רמת קושי:
כ-4 וחצי שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

1. נרפד תבנית בנייר אפייה, עליה נניח את האסאדו, ונכניס ללא כיסוי לתנור שחומם מראש על 220° למשך 10 דקות
2. נוציא את הנתח מהתנור וניתן לו להתקרר. ובינתיים נכין את המרינדה:
3. מחממים מחבת וצורבים את הבצל עד להזהבה (כ-5 דקות) על אש בינונית
4. נוסיף את היין ונמתין כ-2 דקות לאידוי האלכוהול
5. לאחר מכן מוסיפים את כל המצרכים למחבת להמשך בישול של 5 דקות נוספות
6. ניצוק את המרינדה שלנו על הנתח, ונכסה אותו בנייר כסף
7. להכניס לתנור על 165° למשך 4 שעות

*הצעת הגשה - לצד בורגול

בתאבון!

מצרכים:

נתח 2 ק"ג אסאדו

ראש שיני שום (עם הקליפה)

כף סוכר דמררה

חצי כוס יין אדום

כפית זרעי כוסברה

חצי כפית זרעי חרדל

קורט פלפל ארבע עונות

כפית מלח ים אטלנטי

4 כפות שמן זית

מספר גבעולי טימין

4 בצלצלי שאלוט חצוים