צלי כתף בציר בקר פטריות וערמונים

צלי כתף בציר בקר פטריות וערמונים

מרק חורפי של צלי כתף הלא הוא בשר מס' 5 מומלץ לחורף חם!

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
מתקדמים
זמן בישול:
כ-3 שעות

מצרכים:

  • 2 ק"ג צלי כתף טרי (חתוך לקוביות)
  • 4 כפות קמח
  • קורט מלח
  • חצי כוס שמן קנולה (לטיגון)

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי טימין
  • 2 סלסלאות פטריות חצויות
  • כוס יין לבן
  • 2 שקיות ערמונים קלויים
  • 4 כוסות מים
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • 3 תפו”א בינוניים - חתוכים לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 גזרים קטנים חתוכים לטבעות

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה את הקמח והמלח ובינתיים מחממים בסיר את שמן הקנולה.
  • מקמחים את הבשר ומטגנים בכמויות קטנות (5/6 קוביות בכל פעימה) עד להזהבה-סגירה, ומוציאים לקערה.
  • יוצקים לסיר את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • להוסיף את השום, הפטריות, הערמונים, הטימין ואת רסק העגבניות, לטיגון קל.
  • מוסיפים את היין ומביאים אותו לרתיחה לאידוי האלכוהול.
  • מצרפים לסיר את המים את יתרת התיבול – פלפל, מלח, אגוז מוסקט ואת שאר המצרכים - בצלים, גזרים, תפוחי אדמה וכמובן את הבשר.
  • מבשלים כשעתיים על אש בינונית.
  • מגישים לצד אורז לבן/צהוב.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים