אסאדו בנוסח מירפואה

נתח קצבים
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כשלוש וחצי שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

• להכניס את הנתח לתנור למשך 10 דקות על 220 מעלות.

• את הבצל, הסלרי והגזר לחתוך לקוביות ולטגן אותם בסיר עד לרמה של קרמול (כ-7 דקות על אש בינונית).

• מוסיפים את שתי כוסות היין עד לאידוי האלכוהול (כמשך דקה) על אש גבוהה, מוסיפים את הפלפל, עלי הדפנה , המלח והשום (ומשחת ציר הבקר למי שהחליט להוסיף) נותנים לרוטב • להצטמצם למשך 8 דקות על אש נמוכה.

• בסיום הבישול – להעביר את תוכן הסיר אל התבנית ועל האסאדו.

• מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 2.5 שעות.


מומלץ להגיש לצד פירה.

בתאבון!

מצרכים:

• 2 קילו אסאדו עם עצם

• 10 בצלצלי שאלוט

• 7 גזרים

• חבילת סלרי

• 5 כפות שמן זית

• כף פלפל ארבע עונות

• 8 יחידות עלי דפנה

• 12 שיני שום שלמות

• 2 כוסות יין אדום (חצי יבש)

• כפית טימין יבש

• כף מלח גס / ים אטלנטי – אופציונלי: כף ממשחת ציר בקר