מירפואה הינה תערובת ירקות קצוצים המהווה בסיס למגוון רחב של מנות במטבח הצרפתי.
במתכון זה נתח האסאדו מקבל את הבמה
מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כ-3 וחצי שעות
מצרכים:
2 קילו אסאדו עם עצם
10 בצלצלי שאלוט
7 גזרים
חבילת סלרי
5 כפות שמן זית
כף פלפל ארבע עונות
8 יחידות עלי דפנה
12 שיני שום שלמות
2 כוסות יין אדום (חצי יבש)
כפית טימין יבש
כף מלח גס / ים אטלנטי – אופציונלי: כף ממשחת ציר בקר
אופן ההכנה:
להכניס את הנתח לתנור למשך 10 דקות על 220 מעלות.
את הבצל, הסלרי והגזר לחתוך לקוביות ולטגן אותם בסיר עד לרמה של קרמול (כ-7 דקות על אש בינונית).
מוסיפים את שתי כוסות היין עד לאידוי האלכוהול (כמשך דקה) על אש גבוהה, מוסיפים את הפלפל, עלי הדפנה , המלח והשום (ומשחת ציר הבקר למי שהחליט להוסיף) נותנים לרוטב • להצטמצם למשך 8 דקות על אש נמוכה.
בסיום הבישול – להעביר את תוכן הסיר אל התבנית ועל האסאדו.