אסאדו בנוסח מירפואה

אסאדו בנוסח מירפואה

מירפואה הינה תערובת ירקות קצוצים המהווה בסיס למגוון רחב של מנות במטבח הצרפתי. במתכון זה נתח האסאדו מקבל את הבמה

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כ-3 וחצי שעות

מצרכים:

  • 2 קילו אסאדו עם עצם
  • 10 בצלצלי שאלוט
  • 7 גזרים
  • חבילת סלרי
  • 5 כפות שמן זית
  • כף פלפל ארבע עונות
  • 8 יחידות עלי דפנה
  • 12 שיני שום שלמות
  • 2 כוסות יין אדום (חצי יבש)
  • כפית טימין יבש
  • כף מלח גס / ים אטלנטי – אופציונלי: כף ממשחת ציר בקר

אופן ההכנה:

  • להכניס את הנתח לתנור למשך 10 דקות על 220 מעלות.
  • את הבצל, הסלרי והגזר לחתוך לקוביות ולטגן אותם בסיר עד לרמה של קרמול (כ-7 דקות על אש בינונית).
  • מוסיפים את שתי כוסות היין עד לאידוי האלכוהול (כמשך דקה) על אש גבוהה, מוסיפים את הפלפל, עלי הדפנה , המלח והשום (ומשחת ציר הבקר למי שהחליט להוסיף) נותנים לרוטב • להצטמצם למשך 8 דקות על אש נמוכה.
  • בסיום הבישול – להעביר את תוכן הסיר אל התבנית ועל האסאדו.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 2.5 שעות.
  • מומלץ להגיש לצד פירה.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים