אונטריב בסגנון מקסיקני

אונטריב בסגנון מקסיקני

מתכון קל לאונטריב פיקנטי

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כשעתיים וחצי

מצרכים:

  • נתח אונטריב שלם 2 ק"ג
  • חצי כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות צ'ילי מקסיקני (קיים בסניפים)
  • כף שטוחה מלח גס
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • גבעול טימין
  • 5 שיני שום כתושות
  • כף סילאן
  • רבע כוס שמן זית
  • 8 בצלצלי שאלוט
  • דלעת ערמונים חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

  • לחמם מחבת עם מעט שמן זית ועליה לצרוב את הנתח למשך דקה מכל צד
  • לתת לנתח לנוח בצד למשך 5 דקות.
  • בתוך כלי גדול, לערבב את כל המצרכים - למעט הבצלצלים והדלעת.
  • לצרף למרינדה שנוצרה את הנתח, לעסות אותו היטב להחדרת הטעמים,
    ולהכניס למקרר למשך שעתיים.
  • לקחת תבנית, להניח במרכזה את הנתח, ולפזר מסביב את הבצלצלים והדלעת.
  • לכסות את התבנית בנייר כסף, ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
    למשך 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות הצלייה הראשונות - יש להוריד את החום ל-165 מעלות.
    למשך שעתיים.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים