אונטריב בסגנון מקסיקני
מתכון קל לאונטריב פיקנטי
מצרכים:
- נתח אונטריב שלם 2 ק"ג
- חצי כף פלפל שחור גרוס
- 2 כפות צ'ילי מקסיקני (קיים בסניפים)
- כף שטוחה מלח גס
- חצי כף פפריקה מתוקה
- 2 גבעולי רוזמרין
- גבעול טימין
- 5 שיני שום כתושות
- כף סילאן
- רבע כוס שמן זית
- 8 בצלצלי שאלוט
- דלעת ערמונים חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
- לחמם מחבת עם מעט שמן זית ועליה לצרוב את הנתח למשך דקה מכל צד
- לתת לנתח לנוח בצד למשך 5 דקות.
- בתוך כלי גדול, לערבב את כל המצרכים - למעט הבצלצלים והדלעת.
- לצרף למרינדה שנוצרה את הנתח, לעסות אותו היטב להחדרת הטעמים,
ולהכניס למקרר למשך שעתיים. - לקחת תבנית, להניח במרכזה את הנתח, ולפזר מסביב את הבצלצלים והדלעת.
- לכסות את התבנית בנייר כסף, ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
למשך 10 דקות. - לאחר 10 דקות הצלייה הראשונות - יש להוריד את החום ל-165 מעלות.
למשך שעתיים.
בתיאבון!