אופן הכנת הצלי
- לוקחים סיר גדול (שכל הנתח ייכנס בתוכו) אם אין, ניתן לחתוך את הנתח לחצי.
- שוטפים היטב את הנתח ומכניסים לסיר.
- מוסיפים לסיר את רבעי הבצלים, עלי הדפנה, הגזרים, הסלרי, המלח, הכורכום, גרגירי הפלפל, והכמון.
- מוסיפים לסיר מים בין 2-3 ס"מ מעל הנתח ומבשלים את הכל במשך שעתיים-שעתיים וחצי.
- לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.
- את רוטב הצלי שנוצר, מסננים מהירקות (בין 2-3 כוסות) ואת מה שנותר בסיר ניתן לשמור במקפיא.
אופן הכנת הרוטב עם הצלי הפרוס
- מוציאים את הצלי מהמקרר, פורסים לפרוסות של אצבע, ומניחים בצד.
- לוקחים סיר גדול (סוטאז'), מוסיפים את השמן, הבצלים והפטריות ומטגנים עד הזהבה/השחמה.
- מוסיפים לסיר את השום, המלח, הפלפל, האגוז מוסקט, הכמון, הכורכום ועלי הדפנה, מערבבים היטב ומטגנים הכל למשך דקה וחצי.
- מוסיפים את 2-3 כוסות מי הבישול ששמרנו בצד, מוסיפים את הקמח (לאחר שערבבנו אותו במים קרים בכדי שלא ייווצרו גושים) ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.
- להגיש לצד אורז לבן או פירה תפו"א.