צלי כתף חגיגי

נתח קצבים
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כ-4 וחצי שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

אופן הכנת הצלי

•  לוקחים סיר גדול (שכל הנתח ייכנס בתוכו) אם אין, ניתן לחתוך את הנתח לחצי.

•  שוטפים היטב את הנתח ומכניסים לסיר.

•  מוסיפים לסיר את רבעי הבצלים, עלי הדפנה, הגזרים, הסלרי, המלח, הכורכום, גרגירי הפלפל, והכמון.

•  מוסיפים לסיר מים בין 2-3 ס"מ מעל הנתח ומבשלים את הכל במשך שעתיים-שעתיים וחצי.

•  לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.

•  את רוטב הצלי שנוצר, מסננים מהירקות (בין 2-3 כוסות) ואת מה שנותר בסיר ניתן לשמור במקפיא.

אופן הכנת הרוטב עם הצלי הפרוס

•  מוציאים את הצלי מהמקרר, פורסים לפרוסות של אצבע, ומניחים בצד.

•  לוקחים סיר גדול (סוטאז'), מוסיפים את השמן, הבצלים והפטריות ומטגנים עד הזהבה/השחמה.

•  מוסיפים לסיר את השום, המלח, הפלפל, האגוז מוסקט, הכמון, הכורכום ועלי הדפנה, מערבבים היטב ומטגנים הכל למשך דקה וחצי.

•  מוסיפים את 2-3 כוסות מי הבישול ששמרנו בצד, מוסיפים את הקמח (לאחר שערבבנו אותו במים קרים בכדי שלא ייווצרו גושים) ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

•  לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.

•  הצעת הגשה: לצד אורז לבן.

בתאבון!

מצרכים:

מצרכים לצלי

•  2 ק"ג צלי כתף (בשר מס' 5) טרי

•  3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים

•  3 עלי דפנה

•  5 גזרים קלופים חתוכים לרבעים

•  4 גבעולים סלרי (רצוי עם העלים) חתוכים לשליש

•  1/2 כפית מלח גס

•  3/4 כפית כורכום

•  4 גרגירי פלפל אנגלי

•  1/2 כפית כמון

מצרכים לרוטב

•  4 כפות שמן קנולה

•  7 שיני שום פרוסות

•  6 בצלים סגולים בינוניים פרוסים

•  2-3 חבילות של פטריות טריות חצויות ל-2

•  1 כפית מלח

•  1 כפית פלפל שחור גרוס

•  1/2 חצי כפית אגוז מוסקט

•  1 כפית כמון

•   1/2 כף כורכום

•   4 עלי דפנה

•  כף קמח שטוחה