צלי כתף חגיגי

צלי כתף חגיגי

מתכון חגיגי למתקדמים של צלי כתף וירקות שורש בתיבול שאף אחד לא ישכח.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כ-4 וחצי שעות

מצרכים:

מצרכים לצלי

  • 2 ק"ג צלי כתף (בשר מס' 5) טרי
  • 3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 3 עלי דפנה
  • 5 גזרים קלופים חתוכים לרבעים
  • 4 גבעולים סלרי (רצוי עם העלים) חתוכים לשליש
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 3/4 כפית כורכום
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית כמון

מצרכים לרוטב

  • 4 כפות שמן קנולה
  • 7 שיני שום פרוסות
  • 6 בצלים סגולים בינוניים פרוסים
  • 2-3 חבילות של פטריות טריות חצויות ל-2
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 חצי כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כף כורכום
  • 4 עלי דפנה
  • כף קמח שטוחה

אופן ההכנה:

אופן הכנת הצלי

  • לוקחים סיר גדול (שכל הנתח ייכנס בתוכו) אם אין, ניתן לחתוך את הנתח לחצי.
  • שוטפים היטב את הנתח ומכניסים לסיר.
  • מוסיפים לסיר את רבעי הבצלים, עלי הדפנה, הגזרים, הסלרי, המלח, הכורכום, גרגירי הפלפל, והכמון.
  • מוסיפים לסיר מים בין 2-3 ס"מ מעל הנתח ומבשלים את הכל במשך שעתיים-שעתיים וחצי.
  • לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.
  • את רוטב הצלי שנוצר, מסננים מהירקות (בין 2-3 כוסות) ואת מה שנותר בסיר ניתן לשמור במקפיא.

אופן הכנת הרוטב עם הצלי הפרוס

  • מוציאים את הצלי מהמקרר, פורסים לפרוסות של אצבע, ומניחים בצד.
  • לוקחים סיר גדול (סוטאז'), מוסיפים את השמן, הבצלים והפטריות ומטגנים עד הזהבה/השחמה.
  • מוסיפים לסיר את השום, המלח, הפלפל, האגוז מוסקט, הכמון, הכורכום ועלי הדפנה, מערבבים היטב ומטגנים הכל למשך דקה וחצי.
  • מוסיפים את 2-3 כוסות מי הבישול ששמרנו בצד, מוסיפים את הקמח (לאחר שערבבנו אותו במים קרים בכדי שלא ייווצרו גושים) ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  • לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.
  • להגיש לצד אורז לבן או פירה תפו"א.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים