מתכון חגיגי למתקדמים של צלי כתף וירקות שורש בתיבול שאף אחד לא ישכח.
מצרכים לצלי
• 2 ק"ג צלי כתף (בשר מס' 5) טרי
• 3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
• 3 עלי דפנה
• 5 גזרים קלופים חתוכים לרבעים
• 4 גבעולים סלרי (רצוי עם העלים) חתוכים לשליש
• 1/2 כפית מלח גס
• 3/4 כפית כורכום
• 4 גרגירי פלפל אנגלי
• 1/2 כפית כמון
מצרכים לרוטב
• 4 כפות שמן קנולה
• 7 שיני שום פרוסות
• 6 בצלים סגולים בינוניים פרוסים
• 2-3 חבילות של פטריות טריות חצויות ל-2
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור גרוס
• 1/2 חצי כפית אגוז מוסקט
• 1 כפית כמון
• 1/2 כף כורכום
• 4 עלי דפנה
• כף קמח שטוחה
אופן הכנת הצלי
• לוקחים סיר גדול (שכל הנתח ייכנס בתוכו) אם אין, ניתן לחתוך את הנתח לחצי.
• שוטפים היטב את הנתח ומכניסים לסיר.
• מוסיפים לסיר את רבעי הבצלים, עלי הדפנה, הגזרים, הסלרי, המלח, הכורכום, גרגירי הפלפל, והכמון.
• מוסיפים לסיר מים בין 2-3 ס"מ מעל הנתח ומבשלים את הכל במשך שעתיים-שעתיים וחצי.
• לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.
• את רוטב הצלי שנוצר, מסננים מהירקות (בין 2-3 כוסות) ואת מה שנותר בסיר ניתן לשמור במקפיא.
אופן הכנת הרוטב עם הצלי הפרוס
• מוציאים את הצלי מהמקרר, פורסים לפרוסות של אצבע, ומניחים בצד.
• לוקחים סיר גדול (סוטאז'), מוסיפים את השמן, הבצלים והפטריות ומטגנים עד הזהבה/השחמה.
• מוסיפים לסיר את השום, המלח, הפלפל, האגוז מוסקט, הכמון, הכורכום ועלי הדפנה, מערבבים היטב ומטגנים הכל למשך דקה וחצי.
• מוסיפים את 2-3 כוסות מי הבישול ששמרנו בצד, מוסיפים את הקמח (לאחר שערבבנו אותו במים קרים בכדי שלא ייווצרו גושים) ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
• לאחר הבישול מוציאים את הנתח לכלי בצד, מכסים (עם נייר כסף) ונותנים לו לנוח ולהתקרר, וכשהגיע לטמפרטורת החדר מכניסים כשעה-שעתיים למקרר.
• הצעת הגשה: לצד אורז לבן.
בתאבון!