מתכון קלאסי למנה האנגלית המסורתית
• 800 גרם פילה בקר טרי איכותי של נתח קצבים
• בצק עלים (מופשר)
• 2 כפות חרדל דיז’ון
• ביצה טרופה
• שומשום
•2 כפות שמן זית
למחית
• 40 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו
• 2 כפות שמן זית
• צרור טימין קצוץ
• קורט מלח
• קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
• מחממים מחבת על אש גבוהה עם 2 כפות שמן, ”סוגרים” את נתח הפילה מכל
צדדיו (כ 2- דקות מכל צד) ומניחים את הנתח בצד שיתקרר.
• קוצצים את הפיטריות דק דק (אפשר במעבד במזון), מוסיפים את הטימין
ושמים במחבת עם 2 כפות שמן לטיגון עד אידוי הנוזלים. מניחים את המחית בצד שתתקרר.
• מרדדים את בצק העלים ליצירת מלבן מעט יותר ארוך מאורך הפילה
עליו מורחים את מחית הפטריות תוך השארת שוליים נקיים בצדדים (לצורך
הסגירה).
• מורחים את נתח הפילה בחרדל ומניחים במרכז הבצק, עוטפים כרולדה כשהסגירה
וקצוות הבצק - כלפי מטה, מורחים את הרולדה בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 30 דקות.
בתאבון!