ביף וולינגטון

ביף וולינגטון

מתכון קלאסי למנה האנגלית המסורתית

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כשעתיים

מצרכים:

  • 800 גרם פילה בקר טרי איכותי של נתח קצבים
  • בצק עלים (מופשר)
  • 2 כפות חרדל דיז’ון
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • 2 כפות שמן זית

למחית

  • 40 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו
  • 2 כפות שמן זית
  • צרור טימין קצוץ
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  • מחממים מחבת על אש גבוהה עם 2 כפות שמן, ”סוגרים” את נתח הפילה מכל
    צדדיו (כ 2- דקות מכל צד) ומניחים את הנתח בצד שיתקרר.
  • קוצצים את הפיטריות דק דק (אפשר במעבד במזון), מוסיפים את הטימין
    ושמים במחבת עם 2 כפות שמן לטיגון עד אידוי הנוזלים. מניחים את המחית בצד שתתקרר.
  • מרדדים את בצק העלים ליצירת מלבן מעט יותר ארוך מאורך הפילה
    עליו מורחים את מחית הפטריות תוך השארת שוליים נקיים בצדדים (לצורך
    הסגירה).
  • מורחים את נתח הפילה בחרדל ומניחים במרכז הבצק, עוטפים כרולדה כשהסגירה
    וקצוות הבצק - כלפי מטה, מורחים את הרולדה בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 30 דקות.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים