פילה הבקר, המוכר גם בשמות "פילה מיניון" ו"מותנית", הוא נתח יוקרתי ונחשק הממוקם בחלק האחורי-פנימי של הפרה. שריר זה אינו פעיל כמעט, ולכן הוא רך במיוחד, בעל טעם עדין ומרקם עסיסי. בניגוד לנתחים אחרים, פילה הבקר נטול שומן לחלוטין.
רבים מגדירים את פילה הבקר כיהלום הקצבייה, והוא בהחלט ראוי לתואר זה. הנתח המשובח מתאים למגוון רחב של דרכי הכנה:
חשוב לציין שפילה בקר אינו מתאים לצלייה ארוכה, שכן הוא עלול להתייבש ולאבד את טעמו ורכותו.
טיפים להכנת פילה בקר מושלם: