פיקניה בתנור

נתח קצבים
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כ-40 דקות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת רגילה / פסים עם כף שמן זית ו”סוגרים” את הנתח במשך כ-5 דקות מכל צד על אש בינונית, ולאחריו נצרוב מעט גם את הזוקיני

2. מניחים בתבנית את הנתח והזוקיני, ומוסיפים למחבת את היין למשך דקה עד לאידוי האלכוהול

3. מוסיפים למחבת את שיני השום, הסילאן, הסוכר וזרעי הכוסברה והחרדל

4. מורידים לאש נמוכה/בינונית למשך 5 דקות - עד לקרמול

5. יוצקים את הרוטב המקורמל על הנתח והזוקיני ומפזרים מעל את הפלפל והמלח

6. נועצים בנתח מדחום בשר

7. מכניסים את התבנית (ללא כיסוי) למשך כ15- דקות לתנור שחומם מראש על 160° ומוציאים כשמדחום הבשר מגיע ל-58° 8. מניחים את הנתח למנוחה של 10 דקות, פורסים ומגישים

בתאבון!

מצרכים:

קילו וחצי נתח פיקניה טרי

2 כפות סילאן

חצי כוס יין אדום

2 שיני שום כתושות

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית מלח

3 כפות שמן זית

קורט זרעי כוסברה

חצי כפית זרעי חרדל

חצי כף סוכר חום / דמררה

2 זוקיני פרוס לרוחב