מתכון לפיקניה בתנור שאמנם דורש קצת הכנות אבל שווה את התוצאה.
1. מחממים מחבת רגילה / פסים עם כף שמן זית ו”סוגרים” את הנתח במשך כ-5 דקות מכל צד על אש בינונית, ולאחריו נצרוב מעט גם את הזוקיני
2. מניחים בתבנית את הנתח והזוקיני, ומוסיפים למחבת את היין למשך דקה עד לאידוי האלכוהול
3. מוסיפים למחבת את שיני השום, הסילאן, הסוכר וזרעי הכוסברה והחרדל
4. מורידים לאש נמוכה/בינונית למשך 5 דקות - עד לקרמול
5. יוצקים את הרוטב המקורמל על הנתח והזוקיני ומפזרים מעל את הפלפל והמלח
6. נועצים בנתח מדחום בשר
7. מכניסים את התבנית (ללא כיסוי) למשך כ15- דקות לתנור שחומם מראש על 160° ומוציאים כשמדחום הבשר מגיע ל-58° 8. מניחים את הנתח למנוחה של 10 דקות, פורסים ומגישים
בתאבון!