פיקניה בתנור

פיקניה בתנור

מתכון לפיקניה בתנור שאמנם דורש קצת הכנות אבל שווה את התוצאה.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כ-40 דקות

מצרכים:

  • קילו וחצי נתח פיקניה טרי
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כוס יין אדום
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • קורט זרעי כוסברה
  • חצי כפית זרעי חרדל
  • חצי כף סוכר חום / דמררה
  • 2 זוקיני פרוס לרוחב

אופן ההכנה:

  • מחממים מחבת רגילה / פסים עם כף שמן זית ו”סוגרים” את הנתח במשך כ-5 דקות מכל צד על אש בינונית, ולאחריו נצרוב מעט גם את הזוקיני.
  • מניחים בתבנית את הנתח והזוקיני, ומוסיפים למחבת את היין למשך דקה עד לאידוי האלכוהול.
  • מוסיפים למחבת את שיני השום, הסילאן, הסוכר וזרעי הכוסברה והחרדל.
  • מורידים לאש נמוכה/בינונית למשך 5 דקות - עד לקרמול.
  • יוצקים את הרוטב המקורמל על הנתח והזוקיני ומפזרים מעל את הפלפל והמלח.
  • נועצים בנתח מדחום בשר.
  • מכניסים את התבנית (ללא כיסוי) למשך כ15- דקות לתנור שחומם מראש על 160° ומוציאים כשמדחום הבשר מגיע ל-58° 8. מניחים את הנתח למנוחה של 10 דקות, פורסים ומגישים.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים