שוק אווז בתנור

נתח קצבים
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כ-3 שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

אופן הכנת רוטב היין:

• מכינים את המרינדה בקערית בצד, מערבבים היטב עד למרקם אחיד של המצרכים

• לוקחים קערה גדולה עמוקה שמים את שוקי האווז, מערבבים ביחד עם המרינדה (חשוב לשים לב שכל השוקיים נספגו ברוטב המרינדה) ומשרים ללילה אחד במקרר

יום למחרת...

אופן הכנת המרינדה לפני כניסתה לתנור:

• לוקחים מחבת עמוקה, שמים מעט שמן זית, צורבים את הבצלים עד להזהבה, שופכים למחבת את המרינדה שהשרנו עם השוקיים, מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים הכל על אש נמוכה למשך 25 דק'

• משאירים על אש נמוכה למספר דקות עד לצמצומו של הרוטב.

אופן הכנת השוקיים בתנור:

• מחממים תנור ל – 200 מעלות

• לוקחים תבנית עמוקה ומרפדים אותה בנייר אפייה

• מסדרים בצורה יפה בתבנית את השוקיים ומכניסים לתנור למשך 10 דק', והופכים לצד השני 10 דק נוספות

• לאחר מכן, מוסיפים את המרינדה שבישלנו, מנמיכים את התנור ל – 150 מעלות מכסים בנייר כסף ומשאירים בתנור למשך שעה וחצי.

מצרכים:

• 5-6 שוק אווז  

• שזיפים מיובשים – 200 גר'

• משמשים מיובשים – 200 גר'

• 7 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לרבעים

מצרכים למרינדה:

• 5 כפות של דבש או סילאן

• 4 שיני שום כתושות

• 2 כוסות יין אדום

• 1 כוס מים מצוננים

• מלח גס

• פלפל שחור גרוס