עוף תפוזים פריך עם בצל ירוק ושומשום

עוף תפוזים פריך עם בצל ירוק ושומשום

מתכון לעוף תפוזים פריך עם בצל ירוק ושומשום – גרסה אסייתית קלה להכנה בבית, עם רוטב מתקתק-חמצמץ ונתחי עוף עסיסיים שמצופים בפריכות מושלמת.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
בינוני
זמן בישול:
כ-30 דקות

מצרכים:

לעוף

  • 3 חזה/פילה עוף חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • 4 כפות קמח
  • 3 כפות קורנפלור (עמילן תירס)
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • שמן לטיגון

לרוטב תפוז אסייתי

  • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפות דבש (לפי מידת המתיקות הרצויה)
  • 1 כף חומץ אורז (או מיץ לימון אם אין)
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף (אפשר יותר/פחות לפי חריפות רצויה)
  • שן שום קצוצה

להגשה

  • שומשום קלוי
  • בצל ירוק קצוץ
  • אורז מבושל

אופן ההכנה:

הוראות הכנה

  • מצפים את העוף – מערבבים קמח, קורנפלור, מלח ופלפל. טובלים את קוביות העוף בביצה ואז בתערובת הקמח.
  • מטגנים – מחממים שמן בווק/מחבת גדולה, מטגנים עד שהנתחים שחומים ופריכים. מניחים על נייר סופג.
  • מבשלים את הרוטב – במחבת שמים מיץ תפוזים, סויה, דבש, חומץ אורז, רוטב צ'ילי ושום. מביאים לרתיחה ומבשלים 2–3 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  • מערבבים יחד – מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים היטב עד שהנתחים מצופים.
  • הגשה – מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים לצד אורז חם.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים