חמין מרוקאי מופרד

חמין מרוקאי מופרד

איך מכינים חמין מרוקאי מופרד? מתכון מדויק עם נתחי הבקר המובחרים של נתח קצבים. צורבים, מפרידים בשקיות בד או קוקי ומבשלים מינימום 12 שעות לחמין עמוק, רך ומושלם.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
בינוני
זמן בישול:
12-18 שעות

מצרכים:

  • קיט לחמין של נתח קצבים
  • ראש שום שלם
  • 8 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 בטטות
  • 4 בצלים בינוניים
  • 8 ביצים קשות
  • 400 גרם שעועית לבנה מושרים
  • 400 גרם גרגירי חומוס מושרים
  • 400 גרם חיטה
  • שמן קנולה
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • שקיות בד/קוקי

אופן ההכנה:

  • בסיר חמין רחב וכבד, מחממים 2 כפות שמן קנולה. צורבים את נתחי הבקר מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
  • לאותו סיר, מכניסים את רבעי הבצל ומטגנים עד להזהבה. מחזירים את הבשר לסיר.
  • בקערה נפרדת, מערבבים כרבע כוס שמן עם הפפריקה, המלח והפלפל השחור ליצירת תערובת תיבול סמיכה. שופכים מחצית מהתערובת על הבשר ומערבבים לציפוי.
  • מכינים את שקיות ההפרדה: מכניסים כל רכיב (שעועית וחומוס) לשקית בד או שקית קוקי נפרדת ואוטמים היטב. את החיטה מכניסים לשקית נפרדת עם כחצי כוס מים קרים ואוטמים.
  • מסדרים מעל הבשר את תפוחי האדמה, הבטטות וראש השום השלם.
  • מניחים בעדינות את כל שקיות ההפרדה האטומות על גבי הירקות.
  • מניחים בין השקיות את הביצים הקשות.
  • ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי מלא של כל הרכיבים. שופכים את יתרת תערובת התיבול הנוזלית לרוטב.
  • מביאים את הסיר לרתיחה על אש גבוהה, ומנמיכים לאש בינונית לבישול של כשעה וחצי.
  • מכבים את האש. מכסים את הסיר בשכבת נייר אפייה ומעליה נייר כסף לאטימה מוחלטת. סוגרים במכסה
  • מעבירים לפלטת שבת או לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ומבשלים לילה שלם.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים