פטה כבד עם ריבת בצל

פטה כבד עם ריבת בצל

מתכון טעים וממכר של ממרח כבד וריבת בצל מתקתקה. מומלץ למנת פתיחה של ארוחות בשריות.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כשעה ורבע

מצרכים:

  • 1 ק"ג כבד עוף טרי
  • 4 בצלים בינוניים קצוצים
  • 125 גר' מחמאה או 6 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית מלח (לפי טעמכם)
  • 1 כפית / חצי כפית של פלפל שחור טחון (לפי טעמכם)
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כף אגוז מוסקט

מצרכים לריבת הבצל:

  • 8 בצלים (עדיף סגולים) קצוצים
  • 8 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל
  • כוס וחצי סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 3/4 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

  • מחממים מחבת, שמים את המחמאה, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
  • מוסיפים את כבדי העוף לאחר צלייה באש גלויה, את המלח והפלפל השחור, וממשיכים לטגן כ 15-20 דק' נוספות.
  • אחר מכן מוסיפים את הדבש לעוד כ 3-4 דקות ומכבים. מניחים את המחבת בצד וממתינים שתתקרר.
  • מכניסים את הכל למיקסר/בלנדר/מג'ימיקס וטוחנים הכל עד למרקם אחיד.
  • לאחר מכן, עוטפים את כל התערובת בניילון נצמד (רול) / שקית זילוף (למי שאוהב לזלף) ומכניסים למקרר.

אופן הכנת ריבת הבצל:

  • מחממים מחבת עמוקה עם השמן, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
  • מוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל, החומץ והיין, ומבשלים הכל על אש נמוכה למשך 45 דק' – שעה עד שהתערובת הופכת לסמיכה (מומלץ לערבב מדי פעם במהלך הבישול)  
  • מקררים את הריבה.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים