פטה כבד עם ריבת בצל

נתח קצבים
מאת
קל
רמת קושי:
כשעה ורבע
זמן בישול:

אופן ההכנה:

• מחממים מחבת, שמים את המחמאה, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.

• מוסיפים את כבדי העוף לאחר צלייה באש גלויה, את המלח והפלפל השחור, וממשיכים לטגן כ 15-20 דק' נוספות.

• אחר מכן מוסיפים את הדבש לעוד כ 3-4 דקות ומכבים. מניחים את המחבת בצד וממתינים שתתקרר.

• מכניסים את הכל למיקסר/בלנדר/מג'ימיקס וטוחנים הכל עד למרקם אחיד.

• לאחר מכן, עוטפים את כל התערובת בניילון נצמד (רול) / שקית זילוף (למי שאוהב לזלף) ומכניסים למקרר.

אופן הכנת ריבת הבצל:

• מחממים מחבת עמוקה עם השמן, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.

• מוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל, החומץ והיין, ומבשלים הכל על אש נמוכה למשך 45 דק' – שעה עד שהתערובת הופכת לסמיכה (מומלץ לערבב מדי פעם במהלך הבישול)  

      ולאחר מכן נותנים לתערובת להתקרר.

מצרכים:

• 1 ק"ג כבד עוף טרי

• 4 בצלים בינוניים קצוצים

• 125 גר' מחמאה או 6 כפות שמן קנולה

• 1 כפית מלח (לפי טעמכם)

• 1 כפית / חצי כפית של פלפל שחור טחון (לפי טעמכם)

• 2 כפות דבש

• 1/4 כף אגוז מוסקט

מצרכים לריבת הבצל:

• 8 בצלים (עדיף סגולים) קצוצים

• 8 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל

• כוס וחצי סוכר חום

• 1 כפית מלח

• 1 כפית פלפל שחור טחון

• 1/2 כוס חומץ בלסמי

• 3/4 כוס יין אדום