כתף טלה בחרדל ורוזמרין

כתף טלה בחרדל ורוזמרין

מתכון חגיגי לכתף טלה בתנור עם שום, רוזמרין וזרעי חרדל – בישול איטי ב־150 מעלות עד רכות והתפרקות מהעצם. מנה עשירה, ארומטית ומושלמת לאירוח.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כארבע וחצי שעות

מצרכים:

  • נתח כתף טלה
  • 8 שיני שום חצוי לאורך
  • ענף רוזמרין
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • כף חרדל גרגרים (דיז'ון גרעיני)
  • כף זרעי חרדל
  • אופן ההכנה:

  • בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית עם החרדל הגרעיני וזרעי החרדל.
  • מורחים את התערובת על כל הנתח.
  • בעזרת סכין חדה נועצים חריצים בכתף, ודוחפים לתוכם שיני שום ורוזמרין.
  • מפזרים מעל מלח ים ופלפל שחור גרוס.
  • עוטפים היטב בלפחות שני ניירות אפייה ועוד שלושה סיבובים של נייר כסף.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות למשך 3.5 עד 4.5 שעות, עד שהבשר מתרכך ומתפרק מהעצם.
  • בתיאבון!
    לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים