מתכון לכתף טלה עם פירות יבשים שיגנוב את ההצגה בשולחן החג.
• נתח כתף טלה טרי עם עצם של נתח קצבים
• 3 כפות שמן
• 4 בצלים חתוכים לרצועות
• 200 גרם צימוקים
• 200 גרם שזיף שחור מגולען יבש
• 300 גרם תאנים יבשות חתוך ל-4
• 200 גרם משמש חצוי
• 200 גרם אגוזים קלויים
• 3 כפות סוכר חום
• רבע כוס סילאן
• רבע כוס מייפל
• חצי כפית קינמון טחון
• חצי כוס יין לבן ( יבש/חצי יבש)
• 800 מ"ל מים רותחים
• יוצקים את השמן בסיר על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את היין וממתינים דקה לאידוי האלכוהול.
• מוסיפים את המייפל, הסילאן והסוכר החום ואחריהם את המים הרותחים והפירות היבשים.
• מביאים לרתיחה לאחר 20 דקות ואז מוסיפים את הקינמון והאגוזים הקלויים.
• מניחים את הנתח בתבנית ומכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות למשך 10 דקות.
• יוצקים על הנתח את הרוטב המצומצם, עוטפים את התבנית בנייר כסף ומחזירים לתנור על 180 מעלות למשך שעתיים.
• מסירים את נייר הכסף וממשיכים את האפייה לעוד 20 דקות נוספות.
מומלץ להגיש על אורז עם זעפרן.
בתאבון!