כתף טלה בפירות יבשים

מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כשלוש שעות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

• יוצקים את השמן בסיר על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את היין וממתינים דקה לאידוי האלכוהול.

• מוסיפים את המייפל, הסילאן והסוכר החום ואחריהם את המים הרותחים והפירות היבשים.

• מביאים לרתיחה לאחר 20 דקות ואז מוסיפים את הקינמון והאגוזים הקלויים.

• מניחים את הנתח בתבנית ומכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות למשך 10 דקות.

• יוצקים על הנתח את הרוטב המצומצם, עוטפים את התבנית בנייר כסף ומחזירים לתנור על 180 מעלות למשך שעתיים.

• מסירים את נייר הכסף וממשיכים את האפייה לעוד 20 דקות נוספות.

מומלץ להגיש על אורז עם זעפרן.

בתאבון!

מצרכים:

• נתח כתף טלה טרי עם עצם של נתח קצבים

• 3 כפות שמן

• 4 בצלים חתוכים לרצועות

• 200 גרם צימוקים

• 200 גרם שזיף שחור מגולען יבש

• 300 גרם תאנים יבשות חתוך ל-4

• 200 גרם משמש חצוי

• 200 גרם אגוזים קלויים

• 3 כפות סוכר חום

• רבע כוס סילאן

• רבע כוס מייפל

• חצי כפית קינמון טחון

• חצי כוס יין לבן ( יבש/חצי יבש)

• 800 מ"ל מים רותחים