קובה סלק

שושי רובין
מאת
למתקדמים
רמת קושי:
כשעתיים
זמן בישול:

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב/מחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר ומפרקים עם מזלג לפירורים עד שהוא מאפיר.
  2. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומקררים כחצי שעה.
  3. בינתיים - שוטפים את הג'ריש ומסננים טוב, מוסיפים מלח ומתחילים לעבד את הבצק ביד.
  4. מוסיפים סולת בכמויות קטנות ומעט מים וממשיכים לעבד את הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא קשה.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, עם האצבע יוצרים גומה ומשטחים את הבצק כמה שיותר דק, ממלאים את הכדור במילוי וסוגרים בתנועה סיבובית על כף היד.
  6. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את שאר הירקות ומים עד לכיסוי מלא. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כ5 דקות.
  7. מוסיפים את הקובה ומבשלים כ7-8 דקות. כשהקובה צפים, מרתיחים פעם נוספת ומכבים את האש.

מצרכים:

למילוי:

קילו בשר טחון

בצל בינוני קצוץ

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות שמן

לבצק:

קילו ג'ריש (בורגול דק)

חצי קילו סולת

מלח - כף שטוחה

למרק:

בצל גדול - חתוך לקוביות

4 סלק אדום מבושל (אפשר בוואקום) חתוכים לקוביות

5 גבעולי סלרי עם העלים - חתוכים/קצוצים

2 גזרים בינוניים חתוכים לדיסקיות

כף אבקת מרק עוף

2 כפות שמן