עוף שלם בתנור

נתח קצבים
מאת
קל מאד
רמת קושי:
כשעתיים
זמן בישול:

אופן ההכנה:

• לחתוך (עם הקליפה) 4 תפוחי אדמה גדולים – פלחים גסים לאורך.

• להכניס לסיר עם מי מלח ולהרתיח לריכוך למשך כחצי שעה.

• לסנן את תפוחי האדמה ולפזר בתבנית, כשבמרכזה יונח העוף השלם.

• על תפוחי האדמה לפזר רצועות בצל (מ-2 בצלים בינוניים), חצי כף מלח גס, חצי כף פלפל שחור גרוס וכף פפריקה.

• להכניס את העוף לתנור על 180 מעלות למשך שעה עד שעה ועשרים.

מצרכים:

• 1 עוף שלם במרינדה (טרי)

• 4 תפוחי אדמה גדולים

• 2 בצלים בינוניים