שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
חזה אווז ברוטב רימונים ויין

חזה אווז ברוטב רימונים ויין

מתכון של חזה אווז עסיסי ברוטב רימונים ויין, גם נראה טוב ומזמין וגם טעים. מומלץ מאד לראש השנה

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כ-40 דקות

מצרכים:

  • 2 חזה אווז של (700 גרם לנתח)
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

מצרכים לרוטב היין:

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1/4 בקבוק יין אדום
  • 3 כפות רכז רימונים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל (טחון)

אופן ההכנה:

אופן הכנת רוטב היין:

  • מחממים מחבת, ומוסיפים 2 כפות שמן.
  • מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקצוצים עד לקבלת הזהבה.
  • מוסיפים את היין ואת רכז הרימונים.
  • לאחר רתיחה קלה מוסיפים מלח פלפל.
  • משאירים על אש נמוכה למספר דקות עד לצמצומו של הרוטב.

אופן הכנת הנתחים:

  • מניחים את הנתחים כאשר הצד השומני כלפי מעלה, וחורצים את השומן באלכסונים שתי וערב לכל אורכו רק בצד של השומן.
  • לאחר שחורצים , זורים מלח גס ופלפל גרוס משני צידי הנתחים.
  • ראשית, נצרוב את הצד השומני עד לקבלת הזהבה, ולאחר מכן צורבים את הנתחים בשאר הצדדים ( סגירה של הנתח).
  • לאחר הסגירה , מעבירים את הנתחים לאש קטנה במידה ועושים במחבת או חום נמוך במנגל וצולים אותם מכל הצדדים למשך 10 דקות.
  • לאחר הצלייה, נותנים לנתחים לנוח בין 5-7 דקות.

הצעת הגשה:

  • לפרוס את הנתחים לפרוסות עבות כמו מניפה, ומוזגים מעל את רוטב היין.
  • מתאים למנגל ולמחבת || מומלץ להגיש את הנתח במידת עשייה מדיום.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים