חזה אווז ברוטב רימונים ויין

חזה אווז ברוטב רימונים ויין

מתכון של חזה אווז עסיסי ברוטב רימונים ויין, גם נראה טוב ומזמין וגם טעים. מומלץ מאד לראש השנה

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כ-40 דקות

מצרכים:

  • 2 חזה אווז של (700 גרם לנתח)
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

מצרכים לרוטב היין:

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1/4 בקבוק יין אדום
  • 3 כפות רכז רימונים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל (טחון)

אופן ההכנה:

אופן הכנת רוטב היין:

  • מחממים מחבת, ומוסיפים 2 כפות שמן.
  • מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקצוצים עד לקבלת הזהבה.
  • מוסיפים את היין ואת רכז הרימונים.
  • לאחר רתיחה קלה מוסיפים מלח פלפל.
  • משאירים על אש נמוכה למספר דקות עד לצמצומו של הרוטב.

אופן הכנת הנתחים:

  • מניחים את הנתחים כאשר הצד השומני כלפי מעלה, וחורצים את השומן באלכסונים שתי וערב לכל אורכו רק בצד של השומן.
  • לאחר שחורצים , זורים מלח גס ופלפל גרוס משני צידי הנתחים.
  • ראשית, נצרוב את הצד השומני עד לקבלת הזהבה, ולאחר מכן צורבים את הנתחים בשאר הצדדים ( סגירה של הנתח).
  • לאחר הסגירה , מעבירים את הנתחים לאש קטנה במידה ועושים במחבת או חום נמוך במנגל וצולים אותם מכל הצדדים למשך 10 דקות.
  • לאחר הצלייה, נותנים לנתחים לנוח בין 5-7 דקות.

הצעת הגשה:

  • לפרוס את הנתחים לפרוסות עבות כמו מניפה, ומוזגים מעל את רוטב היין.
  • מתאים למנגל ולמחבת || מומלץ להגיש את הנתח במידת עשייה מדיום.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים