חזה אווז ברוטב רימונים ויין

נתח קצבים
מאת
קל
רמת קושי:
כ-40 דקות
זמן בישול:

אופן ההכנה:

אופן הכנת רוטב היין:

• מחממים מחבת, ומוסיפים 2 כפות שמן.

• מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקצוצים עד לקבלת הזהבה.

• מוסיפים את היין ואת רכז הרימונים.

• לאחר רתיחה קלה מוסיפים מלח פלפל.

• משאירים על אש נמוכה למספר דקות עד לצמצומו של הרוטב.

אופן הכנת הנתחים:

• מניחים את הנתחים כאשר הצד השומני כלפי מעלה, וחורצים את השומן באלכסונים שתי וערב לכל אורכו רק בצד של השומן.

• לאחר שחורצים , זורים מלח גס ופלפל גרוס משני צידי הנתחים.

• ראשית, נצרוב את הצד השומני עד לקבלת הזהבה, ולאחר מכן צורבים את הנתחים בשאר הצדדים ( סגירה של הנתח).

• לאחר הסגירה , מעבירים את הנתחים לאש קטנה במידה ועושים במחבת או חום נמוך במנגל וצולים אותם מכל הצדדים למשך 10 דקות.

• לאחר הצלייה, נותנים לנתחים לנוח בין 5-7 דקות.

אופן הגשה:

• לפרוס את הנתחים לפרוסות עבות כמו מניפה, ומוזגים מעל את רוטב היין.

מתאים למנגל ולמחבת || מומלץ להגיש את הנתח במידת עשייה מדיום.

בתאבון!

מצרכים:

• 2 חזה אווז של (700 גרם לנתח)

• מלח גס

• פלפל גרוס

מצרכים לרוטב היין:

• 2 כפות שמן

• 2 בצלצלי שאלוט

• 1/4 בקבוק יין אדום

• 3 כפות רכז רימונים

• קורט מלח

• קורט פלפל (טחון)