מתכון של חזה אווז עסיסי ברוטב רימונים ויין, גם נראה טוב ומזמין וגם טעים. מומלץ מאד לראש השנה
אופן הכנת רוטב היין:
• מחממים מחבת, ומוסיפים 2 כפות שמן.
• מוסיפים את בצלצלי השאלוט הקצוצים עד לקבלת הזהבה.
• מוסיפים את היין ואת רכז הרימונים.
• לאחר רתיחה קלה מוסיפים מלח פלפל.
• משאירים על אש נמוכה למספר דקות עד לצמצומו של הרוטב.
אופן הכנת הנתחים:
• מניחים את הנתחים כאשר הצד השומני כלפי מעלה, וחורצים את השומן באלכסונים שתי וערב לכל אורכו רק בצד של השומן.
• לאחר שחורצים , זורים מלח גס ופלפל גרוס משני צידי הנתחים.
• ראשית, נצרוב את הצד השומני עד לקבלת הזהבה, ולאחר מכן צורבים את הנתחים בשאר הצדדים ( סגירה של הנתח).
• לאחר הסגירה , מעבירים את הנתחים לאש קטנה במידה ועושים במחבת או חום נמוך במנגל וצולים אותם מכל הצדדים למשך 10 דקות.
• לאחר הצלייה, נותנים לנתחים לנוח בין 5-7 דקות.
אופן הגשה:
• לפרוס את הנתחים לפרוסות עבות כמו מניפה, ומוזגים מעל את רוטב היין.
מתאים למנגל ולמחבת || מומלץ להגיש את הנתח במידת עשייה מדיום.
בתאבון!