אווז חגיגי עם תפוחים

אווז חגיגי עם תפוחים

אווז חגיגי צלוי: מתכון קליל, טעים ועסיסי במיוחד. תיבול פשוט ולא מתחכם, עם תפוחי אדמה ותפוחים צלויים בתנור. מנה שתגנוב את ההצגה.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כ-3 שעות

מצרכים:

לאווז:

  • אווז שלם (כ-4.5 ק"ג).
  • 1 כף מלח גס .
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי.
  • 1 כף שמן זית.
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים.
  • 3-4 גבעולי טימין טרי.
  • 3 גבעולי רוזמרין טרי.

למצע:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים (בייבי), שטופים היטב.
  • 3 תפוחי עץ ירוקים, חתוכים לפלחים עבים (8-10 פלחים לתפוח).
  • 1 כף שמן זית.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • חממו תנור ל-220 מעלות.
  • חרצו את עור האווז בעדינות כדי לאפשר לשומן להתנקז.
  • ייבשו ותבלו את האווז במלח, פלפל שחור ושמן זית.
  • מלאו את בטן האווז בבצל, טימין ורוזמרין.
  • הכינו את תפוחי האדמה והתפוחים וערבבו אותם עם מעט שמן, מלח ופלפל.
  • צלו בחום גבוה (220 מעלות) למשך 30 דקות.
  • רוקנו את השומן שהצטבר בתבנית.
  • הורידו את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
  • הפכו את האווז (חזה כלפי מטה) כסו את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף וצלו שעתיים נוספות.
  • הסירו את הכיסוי והפכו שוב את האווז.
  • פזרו את תפוחי האדמה והתפוחים סביבו בתבנית.
  • הגבירו את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
  • צלו עוד 30-40 דקות עד שהעור פריך והירקות רכים.
  • הוציאו את האווז והניחו לו לנוח 15-20 דקות לפני הפריסה.
  • בתיאבון!
    לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים