אופן ההכנה:
חממו תנור ל-220 מעלות.חרצו את עור האווז בעדינות כדי לאפשר לשומן להתנקז.ייבשו ותבלו את האווז במלח, פלפל שחור ושמן זית.מלאו את בטן האווז בבצל, טימין ורוזמרין.הכינו את תפוחי האדמה והתפוחים וערבבו אותם עם מעט שמן, מלח ופלפל.צלו בחום גבוה (220 מעלות) למשך 30 דקות.רוקנו את השומן שהצטבר בתבנית.הורידו את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.הפכו את האווז (חזה כלפי מטה) כסו את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף וצלו שעתיים נוספות.הסירו את הכיסוי והפכו שוב את האווז.פזרו את תפוחי האדמה והתפוחים סביבו בתבנית.הגבירו את הטמפרטורה ל-180 מעלות.צלו עוד 30-40 דקות עד שהעור פריך והירקות רכים.הוציאו את האווז והניחו לו לנוח 15-20 דקות לפני הפריסה.בתיאבון!