כרעיים עוף ואורז בסיר אחד

כרעיים עוף ואורז בסיר אחד

כמה פשוט ככה טעים – מתכון קליל לעוף ואורז בסיר אחד, מנה מזינה ומשביעה שאפשר להכין בקלות לארוחת צהריים או ערב, עם אופציות לתוספות ירקות ותיבול עשיר.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כ-40 דקת

מצרכים:

לבסיס:

  • 4–5 כרעיים עוף (אפשר גם שוקיים או ירכיים)
  • 2 כוסות אורז (פרסי, יסמין או בסמטי) שטוף היטב
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית (או שמן רגיל)
  • 3 כוסות מים או ציר עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית כמון (אופציונלי)
  • ½ כפית כורכום או פפריקה (לתוספת צבע)

אופציות לשדרוג ותוספות

  • ירקות: גזר חתוך לקוביות, אפונה, פלפל אדום, קישואים, ברוקולי או תרד קפוא. מוסיפים אחרי טיגון הבצל.
  • קטניות: עדשים כתומות או חומוס מבושל – מוסיפים יחד עם האורז.
  • עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה או שמיר בסיום הבישול.
  • גיוון תיבול: אפשר להוסיף שום וג’ינג’ר לטעם אסייתי עדין, קארי ל טעם חמים ומנחם, או פפריקה מעושנת עם צ’ילי לחריפות מודגשת..
  • טוויסט לימוני: לגרד קליפת לימון או לסחוט מעט מיץ לימון מעל בהגשה.

אופן ההכנה:

  • מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה עם השמן.
  • צורבים את כרעיים העוף מכל הצדדים עד להשחמה יפה, ואז מוציאים מהסיר.
  • באותו סיר מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה שייספג בטעמים.
  • מתבלים במלח, פלפל ותבלינים לפי בחירה.
  • מוסיפים את המים או הציר, מחזירים את העוף לסיר ומביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ־30–35 דקות עד שהאורז רך והעוף מוכן.
  • בתיאבון!
    לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים