מצרכים:
6 כרעיים עוף4 ארטישוקים טריים, נקיים וחתוכים לרבעים2 בצלים גדולים, קצוצים4 שיני שום, קצוצות1 כף כורכום טחון1/2 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור1/4 כוס שמן זית2 כוסות מיםצרור פטרוזילה קצוצהאופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.מוסיפים את הכורכום, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.מוסיפים את כרעי העוף והארטישוקים ומוסיפים מים עד לכיסוי חלקי העוף.לאחר רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות, עד שהעוף מבושל והארטישוקים רכים.מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.בתיאבון!