צלי בשר כתף 5 – הכר את הנתח
לא מסובך להבין מה המקור של צלי בשר מספר 5, הידוע גם כ-"צלי כתף", בטח כבר ניחשתם שהוא מגיע אלינו כמובן מאזור הכתף. זהו נתח נהדר, בעל שומניות נמוכה וסיבים ארוכים. המאפיין המיוחד של צלי הכתף הוא העובדה כי הרקמה המחברת אותו היא אינה רקמת שומן אלה רקמת חלבון. אותו חלבון מתמוסס במהלך הבישול ומעניק לתבשיל מרקם ג'לטיני ממכר. בישראל השימוש העיקרי והנפוץ לצלי הכתף הוא בתבשילים וקדירות, אך בהחלט ניתן להכינו גם בצלייה ארוכה בחום נמוך. נתח צלי בשר מספר 5 אמנם לא מתאים למנגל כנתח שלם אך ניתן לקצב אותו ולהוציא ממנו סטייק שנקרא "פלאט איירון" - סטייק עם טעם בשרי עמוק שמתאים לצלייה קצרה.
מס 5 בשר – צורות הכנה
כבר ציינו כי בשר צלי 5 מתאים בעיקר לבישול ארוך.כעת נפרט את הדרכים המומלצות להכנת הנתח:
תבשילים וקדירות – השימוש הנפוץ של נתח מספר 5 הוא בתוך תבשילים כמו; צלי בקר, גולש וכולי. הכי חשוב זה שיהיה רוטב שיכסה את הבשר וזמן בישול ארוך מספיק על מנת לתת לפס הג'לטין להמס כראוי ולבשר להתרכך בצורה מספקת. צלי הכתף מספק לכל תבשיל טעם בשרי מעולה ומרקם מיוחד וסמיך.
צלי בשר בתנור – שימוש נוסף לצלי כתף, הוא צליית הנתח בתנור כגוש שלם. יש לעטוף טוב את הנתח לפני הכנסתו לתנור.
למי הוא יתאים?
נתח מספר 5 הוא לא נתח סקסי, לא יוקרתי ואין לו יחסי ציבור טובים. אבל אין ספק כי הוא חבר נאמן ותמיד הוא יגיע כדי לספק את הסחורה. כפי שכבר צוין פה לא אחת, זהו נתח שמתאים במיוחד לתבשילים ולכם כל מי שמתכנן להכין תבשיל חורף מפנק בקרוב, בהחלט צריך לקחת בחשבון את צלי הכתף.
איך לבחור נתח מספר 5?
תופתעו לגלות כי בשונה ממרבית המקרים, בהם נמליץ אך ורק על בשר טרי, במקרה של מספר 5 זה בסדר גמור לבחור בנתח קפוא ולהפשיר אותו בצורה בטוחה ואיטית במקרר שלכם. בכל מקרה, כמובן כי האפשרות הטרייה היא במרבית המקרית טובה ובטוחה יותר. שימו לב! אם בחרתם לרכוש נתח קפוא, חשוב להקפיד על נתח שלא עבר עיבוד ולא "זכה" להחדרה של חומרים שאנחנו לא רוצים בבשר שלנו. הטיפ הטוב ביותר שאנו יכולים לתת לכם הוא לרכוש את הבשר רק מקצביה מוכרת ואמינה, אשר אתם סומכים עליה שתספק לכם רק את הבשר הטוב, הטרי והאיכותי ביותר.