חישוב בשר לעל האש – כל מה שתצטרכו לדעת

 חישוב בשר לעל האש – כל מה שתצטרכו לדעת

כאשר אתם עומדים להכין ארוחה בשרית על האש, אתם רוצים להנות ממנה עד הסוף. זה אומר שאתם תכינו מגוון סוגי בשרים וכך תוכלו להתענג על כל מה שאתם אוהבים. 

אבל איך מחשבים כמות בשר לעל האש? אם יישאר קצת (דגש על קצת..) בסוף, מילא – אוכלים גם יום אחרי, אבל איך דואגים שלא ייחסר? 

כמויות בשר לעל האש – איך יודעים כמה לקנות?

כדי לחשב ביעילות כמה בשר לעל האש עליכם לרכוש, חשוב להגדיר מספר משתנים:

  1. כמה אנשים יסעדו.
  2. כמה סוגי בשר אתם רוצים להכין.
  3. אופן ההגשה.

נסביר:

אם אתם מתכוונים להזמין הרבה אורחים ורוצים להרשים אותם ביכולות הצלייה שלכם, אתם ודאי תרצו לרכוש מגוון סוגים שונים של בשרים – אולי לשלב משהו קצת יותר מיוחד, כמו המבורגר טלה נפלא. אם אתם מתכוונים להזמין הרבה אורחים, תוכלו להגיש ארוחת טעימות מתגלגלת, בה אתם כל פעם מוציאים סוג אחר של בשר וכולם טועמים. זוהי ארוחה שמבוססת בעיקר על בשרים ובמקרה כזה ניתן להכין יותר בשר לכל אחד מהסועדים – נהוג לחשב כחצי קילו בשר לסועד.

אם, לחילופין, אתם מעדיפים ארוחת על האש בה אתם מכינים את כל הבשרים בבת אחת ומגישים את כולם יחד לשולחן, זו תהיה ארוחה בה מקובל בדרך כלל להגיש גם סלטים, תוספות למיניהן ואז אפשר להסתפק בכ- 300 עד 350 גרם בשר לסועד.

על מנת לחשב איזו כמות בשר לעל האש אתם צריכים, חשבו כמה סועדים מתוכננים להיות, בחרו את אופן ההגשה המועדף עליכם לארוחה זו והכפילו במשקל הבשר הממוצע לאדם. 

טיפ שלנו: אם אינכם בטוחים, רכשו מעט יותר. אם יש שאריות, תמיד אפשר לאכול למחרת. אם יהיה חסר... זה לא נעים. למרות זאת, שימו לב לא להפריז ברכישה כדי שלא תישארו עם עודף גדול מדי. כמובן שאם אתם עורכים ארוחות כאלו בתדירות גבוהה, אתם כבר יודעים מי אוכל מה וכמה – זה אמור להקל עליכם לדעת כמה בשר כדאי לרכוש ומאילו סוגים.

חשוב להגדיר את תפקיד הבשר בארוחה

למעשה, זהו האופן הנכון ביותר לחשב את כמות הבשר שמומלץ לכם לרכוש לפני שעורכים סעודת בשרים על האש. כפי שציינו, אתם תצטרכו לקבוע אם אתם מעדיפים תפריט עם מגוון בשרים אשר בו הבשר הוא הארוחה ואין יותר מדי מאכלים נוספים מסביב, או שאתם מכינים מנת בשר עיקרית שמגיעה עם תוספות וסלטים. 

ככל שחלקו של הבשר בארוחה יותר מרכזי ויש פחות תוספות המוגשות עימו או לצידו, כך תצטרכו לרכוש יותר בשר לכל סועד.

אם מדובר בארוחת על האש שלצד הבשר תהיינה עוד תוספות – חשוב גם לקחת בחשבון אם אלו תוספות ״קלילות״ כמו ירקות, או ״כבדות״ יותר כמו פסטה, חומוס, צ׳יפס וכדומה.

תנו דעתכם לגילאי הסועדים

כמובן שיש גם משקל (תרתי משמע) לגילאי הסועדים בארוחה. אם מדובר בילדים, רובם יאכלו פחות מהכמות שציינו קודם. אם מדובר במבוגרים בעלי אהבה גדולה לבשר, או אז יתכן ותמצאו ביניהם גם כאלו המסוגלים לטרוף הרבה יותר מחצי קילו בשר.

עם כל הכבוד לכמות, אל תתפשרו על האיכות

אמנם הגשת ארוחת בשרים על האש הינה הזדמנות להראות נדיבות ויכולות צלייה, אבל אם אתם הולכים רק לפי הכמות – אתם שוגים. חשוב יותר להקפיד על האיכות של הבשר.  

בין אם מדובר בבשר טרי, מיושן או במוצרים קפואים שהוכנו מראש – חשוב מאד להקפיד על רכישת בשר איכותי ואשר אין ספק לגבי ההקפדה על טריותו. איך מקפידים? דואגים לרכוש את מוצרי הבשר שלכם מעסק ותיק, מקצועי ובעל מוניטין – כמונו.

מי אנחנו

נתח קצבים הינה רשת שמבוססת על שלושה דורות של משפחה אחת, עם ידע וניסיון אשר נרכשו במעל ל-80 שנים במצטבר. הסניף הראשון הוקם בשנת 2010 בלב אזור גידול הבקר של הגליל העליון. בצמוד לסניף הוקם מפעל ייצור עצמי של החברה וכיום הוא מספק את תוצרתו לכל סניפי הרשת הפרושים לאורכה של מדינת ישראל.

הרשת שלנו מתמחה בייצור עצמי המאפשר לה להציע מגוון מוצרי בשר ונתחים מובחרים – גם כאלו מבקר הגדל ברמת הגולן וגם מיבוא. אנו מקפידים לשים דגש על איכות, על טריות ועל תמחור תחרותי. 

כמי שאמונים על הנגשת תרבות הבשר לכולם, אנו גם דואגים לשווק מוצרים נלווים כמו כלי מטבח ייעודיים להכנת בשרים, תבלינים מומלצים למבחר מאכלי בשר שונים, ציוד עזר לפיקניק מנגל מושלם ואפילו סלטים, פסטות טריות ואלכוהול – כולל יינות מובחרים המותאמים ללוות ארוחה בשרית.

דברו איתנו

תוכלו ליצור עימנו קשר בטלפון שמספרו 050-4485115, או לבקר באתר שלנו – חפשו ״נתח קצבים״ – ושם תוכלו למצוא את רשימת הסניפים שלנו ואת דרכי ההתקשרות עם כל אחד מהם. בכל סניף של רשת נתח קצבים תמצאו צוות עובדים מיומן ומקצועי שישמח לתת לכם ייעוץ בתחום הבשר או לענות על שאלות שיש לכם בנושא. הכשרנו את עובדי הסניפים שלנו לתת לא רק שרות אדיב אלא גם המלצות לאופן הכנה, מתכונים ועוד. 

רכישת בשר ומוצריו ברשת נתח קצבים היא חוויה ייחודית ומהנה בדרך לארוחה בשרית מושלמת.

להזמנה