איך להכין מרק קובה עם סלק

איך להכין מרק קובה עם סלק

איך להכין מרק קובה עם סלק

יש אינסוף מאכלים עדתיים, חלקם מוכרים יותר, חלקם מוכרים פחות, אבל אין ספק כי קובה סלק תופס מקום של כבוד ברשימת המאכלים האהובים והטעימים ביותר. הכנה של קובה עשויה להיות ארוכה ומורכבת, אך למזלכם הכנו עבורכם את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם מתחילים, כולל מתכון לקובה סלק ממכר וטעים.

מרק קובה סלק – מאיפה הוא הגיע אלינו?

למרות שבהחלט ניתן להתבלבל ולחשוב שמנת קובה אדום סלק היא המצאה ישירה של אלוהים, או מנה שחייזרים שלחו אלינו מהעתיד, או אולי מזון אלים שירד אלינו מהשמיים, למעשה מדובר במאכל מסורתי שמקורו במטבח הערבי. אין זה מפתיע כי יש קרב גרסאות על המקור הראשוני של קובה סלק מרק, אך ככל הנראה מקורו מעירק, אם כי, הקובה נפוץ גם בלבנון, סוריה וכורדיסטן. ישנם סוגים רבים של קובה, אך באופן כללי מדובר במעטפת חיצונים העשויה מסולת או בורגול וממולאת לרוב בבשר בקר או כבש. אבל גם תפוחי אדמה או פטריות יכולים למצוא את עצמם עטופים בשמיכת סולת רכה ומושלכים לתוך שמן רותח או מרק מהביל.

ישנן שתי גישות עיקריות בהכנה של קובה. הראשונה דוגלת בטיגון הקובה בשמן עמוק (זה לא כואב לו, אל תדאגו), מה שמניב את התוצאה הנקראת קובה נבלוסיה או קובה מקלייה. והגישה שנייה דוגלת בהכנת הקובה בתוך מרק מתאים. בגזרת המרקים ישנו מגוון באמת רחב, כאשר כל מרק נפוץ בארץ אחרת ועושה כבוד לעדות שונות. במאמר זה נעסוק במלך הקובה הבלתי מעורער, המנה שאם הייתה בן אדם אפשר היה להריץ אותה לראשות הממשלה - מרק של קובה סלק.

מה זה בכלל קובה סלק?

לפני שאנחנו רצים לתת לכם מתכון קובה סלק, אנחנו חושבים שראוי להכיר את המנה על כל חלקיה. באופן כללי ניתן לחלק את הקובה סלק לשני חלקים:

- הקובה – לב המנה הוא הקובה עצמו, הוא העיקר ובו משקיעים את מירב מאמצי ההכנה. מלאכת הכנת הקובה היא לא פשוטה והיא דורשת מידה מסויימת של מיומנות. יש לשטח את בצק הסולת, לפתוח אותו, להניח במרכזו מהמלית, ולסגור בעדינות לכדי קובה. חשוב לשמור על מעטפת דקה, אך נוכחת. זתומרת, לא דקה ולא עבה מידי.

- מרק הסלק – גזרת המרק נחשבת לפשוטה והקלה יותר לביצוע, אך לא כדאי להקל פה ראש. בסופו של דבר המרק הוא שקובע את רמתו הסופית של הקובה והוא האחראי העיקרי לטעם. לאחר הכנת המרק יש להכניס את כופתאות הקובה בעדינות ולהמתין עד שהן תהנה מוכנות.

הקובה למעשה מלמד אותנו שיעור פשוט, אך יפייפה. כיצד השלם מתעלה על סך חלקיו וכיצד רק שידוך נכון בין קובה למרק מביא לנו את המנה האגדית הזו.

קובה סלק - מתכון

ועכשיו אחרי ההקדמה הארוכה, נראה שאתם מוכנים לקבל מתכון לקובה:

מצרכים

למילוי:

קילו בשר טחון

בצל בינוני קצוץ

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות שמן

לבצק:

קילו ג'ריש (בורגול דק)

חצי קילו סולת

מלח - כף שטוחה

למרק:

בצל גדול - חתוך לקוביות

4 סלק אדום מבושל (אפשר בוואקום) חתוכים לקוביות

5 גבעולי סלרי עם העלים - חתוכים/קצוצים

2 גזרים בינוניים חתוכים לדיסקיות

כף אבקת מרק עוף

2 כפות שמן

אופן ההכנה

  1. בסיר רחב/מחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר ומפרקים עם מזלג לפירורים עד שהוא מאפיר.
  2. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומקררים כחצי שעה.
  3. בינתיים - שוטפים את הג'ריש ומסננים טוב, מוסיפים מלח ומתחילים לעבד את הבצק ביד.
  4. מוסיפים סולת בכמויות קטנות ומעט מים וממשיכים לעבד את הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא קשה.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, עם האצבע יוצרים גומה ומשטחים את הבצק כמה שיותר דק, ממלאים את הכדור במילוי וסוגרים בתנועה סיבובית על כף היד.
  6. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את שאר הירקות ומים עד לכיסוי מלא. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כ5 דקות.
  7. מוסיפים את הקובה ומבשלים כ7-8 דקות. כשהקובה צפים, מרתיחים פעם נוספת ומכבים את האש.

בחירת הבשר

אחד האלמנטים החשובים ביותר בהכנת קובה טוב, הוא בחירה של בשר מלית משובח. בשר טוב יכול לעשות את ההבדל שבין קובה טוב לקובה מעולה ואנו ממליצים לכם לקנות אך ורק בשר טרי ואיכותי.

להזמנה